Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ять років обмеження або позбавлення волі загрожує бердичівлянину за побиття поліцейського

25 травня 2020, 11:50

У Бердичівському міськрайонному суді триває розгляд справи за обвинуваченням 38-річного бердичівлянина у нанесенні легких тілесних ушкоджень поліцейському.

Як було встановлено досудовим розслідуванням, події відбувались у січні 2019-го року. Того дня потерпілий разом із двома колегами заступив до складу наряду реагування з охорони об’єктів усіх форм власності. Близько дев’ятої вечора наряд отримав повідомлення про бійку на вулиці Вінницькій.

На місці події поліцейські побачили трьох громадян, які лаялись і сперечалися між собою. Відрекомендувавшись, правоохоронці виказали вимогу припинити порушувати громадський порядок та розійтись по домівках, однак порушники відмовились виконати вимогу поліцейських. Обвинувачений схопив потерпілого за плече й відірвав погон. Тоді потерпілий разом із колегою застосували фізичну силу (загин руки за спину) та спробували вдягнути на порушника кайданки. Той, вириваючись, упав на спину і вдарив поліцейського ногою у голову, збивши шолома, після чого пригрозив подальшим нанесенням тілесних ушкоджень та вдруге вдарив потерпілого ногою по голові.

Дії обвинуваченого, виражені у нанесенні правоохоронцю легких тілесних ушкоджень, кваліфікуються органом досудового слідства за частиною другою статті 354 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Запобіжний захід обвинуваченому не обирався, на одному із судових засідань він попросив призначити йому безкоштовного захисника із центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Суд це клопотання задовольнив.

Розгляд справи проходить у відкритому режимі, наразі допитують свідків. За побиття поліцейського, у разі визнання винним, обвинуваченому загрожує до п’яти років обмеження волі або ув’язнення на такий самий термін.

За повідомленням прес-служби суду