Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років 6 місяців позбавлення волі за напад з метою заволодіння транспортним засобом: апеляційним судом залишено без змін вирок суду

25 травня 2020, 10:29

Луганським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції двом мешканцям Троїцького району, які обвинувачувалися у здійсненні нападу на потерпілого з метою заволодіння транспортним засобом, за попередньою змовою групою осіб (частина друга статті 15, частина третя статті 289 Кримінального кодексу України).

Довідково:

У квітні 2017 року двоє раніше судимих осіб, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з корисливих мотивів вчинили напад на водія автомобіля та намагалися задушити.

Завдяки активному опору з боку потерпілого, нападники не довели свої злочинні дії до кінця. Чоловік отримав легкі тілесні ушкодження та уникнув більш тяжких наслідків для свого здоров’я та життя.

Вироком Сватівського районного суду Луганської області зловмисників визнано винними та призначено покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Обвинуваченими було подано апеляційну скаргу, в якій вони висунули іншу версію подій, та посилалися на відсутність у них умислу на спричинення тілесних ушкоджень потерпілому.

Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Луганського апеляційного суду апеляційні скарги сторони захисту залишено без задоволення.

 

За повідомленням прес-служби суду