Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кілійський районний суд притягнув особу до кримінальної відповідальності за незаконну вирубку дерев у лісозахисній смузі

25 травня 2020, 10:05

Кілійський районний суд  Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим за  незаконну порубку дерева у лісозахисній смузі, що заподіяло істотну шкоду(26 007,70 гривень), тобто злочин, передбачений частиною першою статті 246 Кримінального кодексу України), визнав останнього винним в інкримінованому злочині та призначив  покарання - 1 рік обмеження волі.

Допитаний в ході судового розгляду обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні та цивільний позов прокурора в інтересах держави визнав у повному обсязі.

Враховуючи тяжкість вчиненого злочину, який є злочином невеликої тяжкості, особу винного, наявність кількох обставин, які пом’якшують покарання (матір є інвалідом 2-ї групи та близько 10 років знаходиться в лежачому стані) у зв’язку з чим він зі своєю сестрою здійснює догляд за нею. досудову доповідь органу пробації про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі, суд прийшов до висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання, в зв’язку з чим прийняв рішення про його звільнення від відбування покарання з випробуванням відповідно до положень статтей 75, 76 Кримінального кодексу України, якщо він на протязі 1 року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

 

Довідково: Взимку 2019 року обвинувачений в обідній час з метою заготовити дрова на опалення будинку, де знаходиться його матір, на автомобілі з причепом приїхав до лісосмуги і за допомогою належної йому бензопили спиляв одне сухе дерево. В подальшому стовбур дерева він розпиляв на частини та завантажив їх до причепа та багажника автомобіля. Після цього до нього під’їхали співробітники поліції, які сфотографували, описали та вилучили транспортний засіб з причепом, а також пилу та розпиляні частини дерева.

Вирок може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду через Кілійський районний суд Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду