Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід екс-нардепу, підозрюваному в зловживанні службовим становищем

22 травня 2020, 16:25

Сьогодні, 22 травня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав запобіжний захід екс-нардепу у вигляді застави у сумі 937 492 грн. На колишнього народного депутата України 8 скликання покладено також процесуальні обов’язки: повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

Нагадаємо, екснардепу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України. За версією слідства, підозрюваний незаконно отримав компенсацію за винайм житла в ДП «Готельний комплекс «Київ» у розмірі понад 937 000 гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду