Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід екс-нардепу, підозрюваному в незаконному отриманні компенсації за житло

22 травня 2020, 09:33

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід колишньому народному депутату України 8 скликання у вигляді застави у розмірі 929 084 грн. На нього також покладено процесуальні обов’язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонний паспорт. Строк дії обов’язків - до 19 липня включно.

Екснардеп підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу Украіни. За версією слідства, він з листопада 2014 року по серпень 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером в ДП "Готельний комплекс "Національний".

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду