Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС переніс розгляд справи ПАТ «ОГХК» через неприбуття захисника обвинуваченого

22 травня 2020, 09:17

У четвер, 21 травня, у Вищому антикорупційному суді мало відбутись судове засідання у справі за обвинуваченням колишніх службових осіб ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

До ВАКС надійшло клопотання захисника одного з обвинувачених про неможливість прибуття у судове засідання. Розглянувши вказане клопотання, колегія суддів перенесла судове засідання на 5 червня 2020 року, на 14:30.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, колишній голова правління ПАТ «ОГХК» та його ексзаступник з комерційних питань, упродовж грудня 2014 року-липня 2016 року, продавали титановмісні руди за заниженими цінами компаніям-посередникам, а ті вже за ринковими цінами продавали концентрат реальним іноземним компаніям-споживачам, які використовують таку продукцію у власному виробництві. Внаслідок такої корупційної схеми державному підприємству завдано збитків на суму 296,8 млн гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду