Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Електронні докази в адміністративному судочинстві» – ОАСК проведено вебінар для студентів-правників

20 травня 2020, 14:43

Сьогодні за ініціативи Окружного адміністративного суду міста Києва було організовано вебінар для студентів-правників на тему «Електронні докази в адміністративному судочинстві». Спікером заходу для студентів Київського національного університету права Національної академії наук України та Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана виступив суддя Руслан Арсірій. Загалом у вебінарі взяли участь понад 60 учасників – це студенти 3-4 курсів, які вивчають адміністративне право.

Суддя розпочав вебінар з понять документу, письмових та електронних доказів,  розповів про головні їх ознаки та властивості. Серед низки питань, які були озвучені Русланом Арсірієм під час заходу, окрема увага була приділена шляху електронного доказу – від фіксації та надання до їх дослідження судом. Також суддя виділив ряд  проблемних аспектів доказування, що потребують законодавчого врегулювання, зокрема, очікують вирішення вони стосуються залучення експертів до оцінки електронних доказів, застосування у якості доказу змісту інтернет-сайту чи скріншоту з екрану монітору, достовірності інформації з мережі Інтернет тощо.

Студенти в ході вебінару цікавились тим, на скільки часто сторони процесу подають електронні докази, які труднощі з їх оцінкою виникають у суддів, чи збільшилась під час карантину кількість звернень до суду за допомогою електронних засобів та чи залучаються судом в якості доказів скріншоти з соціальних мереж та месенджерів. По закінченню слухачі подякували судді за продуктивну дискусію та висловили бажання приймати участь у подібних заходах, організованих судом, як в режимі онлайн, так і офлайн після зняття карантинних обмежень в столиці.  

 

За повідомленням прес-служи суду