Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка за надання завідомо неправдивих показань у якості свідка

19 травня 2020, 15:17

18 травня 2020 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області ухвалив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина Ф. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за частиною другою статті 384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України.

Громадянин Ф., який був допитаним у якості свідка, у серпні 2016 року в ході судового розгляду іншого кримінального провадження по обвинуваченню громадянина Б. за фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень, свідок в суді присягнувся говорити правду, та надав завідомо неправдиві свідчення щодо фактичних обставин вчинення злочину на користь обвинуваченого Б., змінивши при цьому власні покази.

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області дослідив всі матеріали справи та визнав обвинуваченого Ф. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за частиною другою статті 384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України і призначив покарання у виді 1 року 6 місяців виправних робіт із відрахуванням у дохід держави 20 відсотків його заробітку.

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

За повідомленням прес-служби суду