Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сучасні технології не змогли вберегти злочинця від покарання

18 травня 2020, 17:51

Тарутинським районним судом Одеської області розглянуто з ухваленням вироку кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина В., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 305 Кримінального кодексу України, за ознаками: контрабанда особливо небезпечної психотропної речовини та психотропної речовини, тобто їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, вчинене за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі.

Так, громадянин В., знаходячись за місцем свого проживання, використовуючи власний персональний комп’ютер та встановлене на ньому програмне забезпечення анонімного доступу до мережі Інтернет, здійснив реєстрацію на сайті закордонного Інтернет магазину, призначеного для продажу наркотичних засобів та психотропних речовин. Водночас чоловік здійснив конвертування власних грошових коштів, які зберігались на банківській картці, яку придбав у невідомій йому особи, через Інтернет сайт – в інтернет валюту «bitcoin» (BTC) для подальшого використання цієї валюти при оплаті психотропних речовин.

Продовжуючи злочинну діяльність, гр.. В., використовуючи інтернет сайт здійснив замовлення особливо небезпечної психотропної речовини МДМА у вигляді 50 таблеток та психотропної речовини амфетамин у вигляді порошковоподібної речовини у невстановленої особи яка знаходилась у Королівстві Нідерланди, а також іх оплату за допомогою Інтернет валюти – ВТС вказаній невстановленій особі зі свого електронного гаманця на рахунок продавця. Для отримання психотропних речовин у міжнародному   поштовому відправленні з метою конспірації своєї злочинної діяльності, як замовника та одержувача міжнародного поштового відправлення зазначив матір своєї знайомої, яка не була обізнана про злочинні наміри.

Надалі відправник, знаходячись на території Королівства Нідерланди відправив замовлену партію психотропних речовин з приховуванням від митного контролю в упакуванні від іграшки.

Умисні злочинні дії гр..В з незаконного придбання без мети збуту психотропних речовин не були доведені до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки були виявлені під час митного контролю.

В судовому засіданні чоловік визнав себе  винним в інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю та підтвердив фактичні обставини вчинених кримінальних правопорушень, відповідно до пред’явленого обвинувачення, пояснив, що замовляв вказані речовини для власного споживання для покращення настрою.

Призначаючи обвинуваченому покарання у вигляді 5-ти років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки, суд врахував ступінь тяжкості вчинених ним правопорушень, відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, особу обвинуваченого, обставини, які пом’якшують покарання.

З текстом вироку можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень http://reyestr.court.gov.ua за номером справи № 514/1376/18.

 

За повідомленням прес-служби суду