Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підпалив квартиру, намагаючись приховати вбивство,- ухвалено вирок

18 травня 2020, 17:42

Колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалила вирок 40-річному чоловікові за скоєння умисного вбивства (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що в листопаді 2015 року громадянин П. разом з двома товаришами в Металургійному районі м. Кривого Рогу розпивав спиртні напої в помешканні потерпілого. На ґрунті  побутового пияцтва між обвинуваченим та власником квартири виник конфлікт, який переріс у бійку.  В ході бійки, обвинувачений наніс 51-річному потерпілому численні удари по обличчю, шиї та голові. В подальшому обвинувачений однією рукою здавив шию потерпілому, а іншою продовжував наносити удари. Смерть потерпілого настала в результаті механічної асфіксії.

Щоб приховати сліди скоєння злочину, зловмисник за допомогою запальнички, яку мав при собі, а також газет, які знайшов у зазначеному помешканні, підпалив речі у квартирі, чим влаштував пожежу, після чого покинув приміщення квартири.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав вину у скоєному злочині та щиро розкаявся. Колегія суддів призначила останньому покарання у виді позбавлення волі строком 11 років. Також судом було стягнуто з обвинуваченого на користь сина вбитого близько 10 тисяч гривень матеріальної шкоди та понад 200 тисяч гривень моральної шкоди, заподіяної злочинним діями.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 210/1543/16.

Вирок суду від 5 травня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду