Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивство на території Миколаївської міськлікарні № 1: підозрюваного госпіталізують до психіатричного закладу із суровим наглядом

18 травня 2020, 14:27

Суддею Центрального районного суду міста Миколаєва Сергієм Медюком постановлено ухвалу про застосування примусових заходів стосовно 46-річного чоловіка за ознаками вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Нагадаємо, відповідно до матеріалів кримінального провадження, останній, перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той за 10 діб помер у медичному закладі, не виходячі з коми. Подія мала місце 10.06.2018.

Дослідивши письмові докази, висновки експертів, допитавши свідків, потерпілу, особу щодо якої розглядається клопотання та його законного представника, суд дійшов висновку, що обставини зазначені у клопотанні відповідають ознакам суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України та підтверджуються наявними доказами.

За такого, суд постановив задовольнити клопотання, застосувати стосовно чоловіка примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суровим наглядом.

Окрім цього, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої та постановив стягнути з законного представника чоловіка на її користь 500 000 грн відшкодування моральної шкоди та 32 500 грн матеріальної.

За повідомленням прес-служби суду