Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Луцьку співробітники Служби судової охорони затримали біля судової установи осіб, які, ймовірно, розповсюджували або вживали наркотики

18 травня 2020, 14:11

Сьогодні вранці, 18 травня, у Луцьку співробітники Служби судової охорони, які забезпечують охорону Волинського окружного адміністративного суду, через камери зовнішнього стеження помітили двох підозрілих чоловіків.

Біля приміщення судової установи чоловіки оглядали урни для сміття, траву на газоні, копали на клумбі та розмовляли по телефону. Склалося враження, що, ймовірно, вони шукали місце  “закладки” наркотичних речовин.

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Волинській області обмежили рух підозрілих чоловіків і провели їхню поверхневу перевірку. Під час перевірки в одного з чоловіків виявили шприц, згорток із порошкоподібною речовиною рожевого кольору та телефон, на екрані якого були залишки порошкоподібної речовини.

З метою уникнення спроб чинити спротив або втекти з місця події судові охоронці попередили чоловіків про можливе застосування до них спеціальних засобів і затримали на місці події.

Затриманих передано наряду Національної поліції у Волинській області для проведення оперативно-слідчих дій.

Варто додати, що за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів передбачена кримінальна відповідальність, а саме: позбавлення волі на строк від чотирьох років.

За повідомленням прес-служби ССО