Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув 34 тисячи гривень з власниці кафе за порушення умов карантину

18 травня 2020, 10:13

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя визнав винною у порушенні правил карантину та стягнув 34 тисяч гривень з власниці кафе за роботу під час пандемії короновірусної інфекції (стаття 44-3 КУпАП).
Правопорушниця зазначила в суді, що кафе не працювало, а вона прийшла до приміщення на чергування, алкогольні напої продавала бармен за власною ініціативою, оскільки товаришувала із відвідувачами раніше та посилалася на провокацію у діях працівників правоохоронних органів.
Однак, оцінивши усі наявні у справі докази, суд прийшов до висновку, що власниця не вжила заходів щодо припинення роботи закладу в частині здійснення прийому відвідувачі, ніяких оголошень з приводу припинення роботи у кафе не було, у приміщенні знаходилась готова їжа та горіло світло. Також судом встановлено відсутність будь-якої активної поведінки з боку поліції, яка б могла виражатися з примушуванні або наполяганні їх обслужити у закладі громадського харчування, який був закритий.
З постановою суду можливо ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за номером справи 331/1138/20.

За повідомленням прес-служби суду