Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід стосовно чиновника регіонального відділення Фонду держмайна України у вимаганні неправомірної вигоди

18 травня 2020, 09:50

Слідчий суддя Ленінського районного суду міста Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина К., якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За версією слідства, маючи на меті отримати в оренду сховище, для використання ТОВ «Профенергомонтаж» громадянин Г. звернувся до Управління забезпечення реалізації повноважень у Кіровоградській області регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях. Розгляд цього звернення здійснював головний спеціаліст сектору даного Управління  підозрюваний К. В ході розгляду звернення останній дізнався номер телефону громадянина Г.

03.12.2019 підозрюваний К. зателефонував громадянину Г. та запропонував зустрітися наступного дня біля того сховища, яке громадянин Г. мав на меті отримати в оренду.

Наступного дня, 04.12.2019, приблизно об 11:00, підозрюваний К. та громадянин Г. зустрілись біля сховища, під час огляду підозрюваний К. повідомив громадянину Г., що посприяє останньому в отриманні зазначеного сховища в користування на термін 10 років, у разі надання йому особисто грошових коштів у сумі 32 000 грн. і у подальшому надання підозрюваному К. щорічно неправомірної вигоди у сумі 1000 доларів США терміном 10 років.

У разі надання йому таких коштів підозрюваний К. пообіцяв підготувати всі необхідні документи для передачі зазначеного сховища у користування ТОВ «Профенергомонтаж» на 10 років шляхом його передачі у безоплатне зберігання з можливістю його господарського використання.

При цьому підозрюваний К. зазначив, що у разі відмови сплачувати кошти розгляд звернення  громадянина Г. буде тривати довгий проміжок часу, та у разі винесення позитивного рішення щодо передачі в оренду сховища ТОВ «Профенергомонтаж», підозрюваний К. нарахує всі максимальні платежі та сума оренди складатиме 250 000 грн в рік.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено, до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів. Розмір застави – 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 84 080 грн.

 За повідомленням прес-служби суду