Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді допитують свідків у справі про розбещення дитини 60-річним бердичівлянином

15 травня 2020, 17:27

Бердичівський міськрайонний суд продовжує розглядати справу за обвинуваченням 60-річного бердичівлянина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх). У разі доведення вини, чоловіку загрожує від п’яти до восьми років ув’язнення.

26 жовтня 2018 року Корольовський районний суд м. Житомира обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 136 тисяч гривень, яку чоловік невдовзі вніс. У кримінально-процесуальному розумінні застава - це внесення коштів на спеціальний рахунок з метою забезпечення виконання обвинуваченим покладених на нього обов’язків. У випадку їх невиконання, внесена сума зараховується в дохід держави.

Клопотань про зміну чи скасування заходів забезпечення, в тому числі запобіжних заходів, обраних щодо обвинуваченого, не надходило, тому дія запобіжного заходу у вигляді застави наразі вважається продовженою.

Обвинувальний акт щодо чоловіка надійшов до Бердичівського міськрайонного суду на початку 2019 року, однак у березні ухвалою суду його повернули прокурору. У травні обвинувальний акт було скеровано до суду на новий розгляд.

Судові засідання з даної справи відбуваються із серпня минулого року та проходять у закритому режимі, адже кримінальне провадження стосується суспільно небезпечних дій проти статевої свободи та недоторканності малолітньої особи.

Обвинувачений своєї вини не визнає, нині триває допит свідків у справі. Дата найближчого слухання - 9 червня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду