Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк дії обов’язків двом підозрюваним у справі щодо розмитнення товарів за заниженими цінами

15 травня 2020, 15:42
Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на двох інспекторів митного посту «Столичний» Київської митниці, які підозрюються у справі щодо розмитнення імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.
 
Відповідно до ухвали, підозрювані зобов’язані: прибувати за вимогою до прокурора, детектива, суду; повідомляти прокурора, детектива та суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонний паспорт; не відлучатися з території України без дозволу слідчого, прокурора або суду. Один із підозрюваних також має утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками. Строк дії обов’язків - до 14 липня включно. 
 
Нагадаємо, наприкінці листопада 2019 року правоохоронні органи затримали 11 осіб,  серед яких – чиновники ДФС і митниці, у справі щодо незаконної схеми з розмитнення імпортованих товарів.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
За повідомленням прес-служби суду