Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Сумщині та Прикарпатті судові установи перейшли під охорону територіальних підрозділів Служби судової охорони

15 травня 2020, 14:50

Сьогодні, 15 травня, дві судові установи на Сумщині і Прикарпатті перейшли під охорону територіальних управлінь Служби судової охорони.

Так, у Сумах співробітники Служби судової охорони взяли під свою охорону Господарський суд Сумської області. 

Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Сумській області полковник Служби судової охорони Володимир Бабич проінструктував співробітників, які заступили на службу, щодо забезпечення надійної охорони та безпеки, підтримання громадського порядку в цій судовій установі. Він наголосив підлеглим на необхідності ввічливого ставлення до працівників і відвідувачів суду, а також на дотриманні заходів безпеки, зокрема карантинних, під час охорони судової установи.

- Питання забезпечення судових установ спеціалізованою охороною постало давно через різні ситуації, які виникали як у нашому, так і в інших судах України, коли до кабінетів суддів вривалися невідомі особи. Запровадження європейської практики охорони правопорядку спеціалізованим підрозділом є важливим кроком у реалізації заходів судової реформи, - зазначила керівник апарату Господарського суду Сумської області Ольга Кулібаба.

Господарський суд Сумської області став другим органом судової влади Сумщини, який охороняється Службою судової охорони.

Сьогодні ж Територіальне управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області офіційно взяло під свою охорону Тлумацький районний суд. 

Прийняття суду під охорону відбулося за участі голови цієї судової установи Надії Лущак та начальника Територіального управління Служби у Івано-Франківській області полковника Служби судової охорони Андрія Маланія. 

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області став тринадцятим об’єктом системи правосуддя, що перейшов під охорону Служби судової охорони.

За доброю традицією співробітники Служби усім працівницям взятих під охорону судів подарували квіти.

Загалом під охороною Служби судової охорони вже перебувають 247 об’єктів судової влади у 18 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в судових установах на службу заступає понад 800 співробітників Служби судової охорони.  

За повідомленням прес-служби ССО