Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чаплинський районний суд Херсонської області спростовує недостовірну інформацію поширену у мережі Facebook

15 травня 2020, 10:06

11 травня 2020 року в соціальній мережі Facebook у групі «Новини селища Чаплинка» було розміщено публікацію з назвою: «Как в Чаплынке чиновница получила даром и пытается приватизировать служебную квартиру», до якої опубліковано пост директора ТОВ «ТРК Херсон плюс» Володимира Косюка, який зазначає, що 12 травня 2020р. о 9.00 у Чаплинському районному судді слухатиметься справа за позовом Ірина Котик до Чаплинської селищної ради (подала в суд сама на себе), в якому вимагає визнати право на приватизацію службової квартири (головуючий судя Олександр Березніков).

Разом з цим, зі змісту даної інформації вбачається, що знімальна группа Херсон Плюс слідкуватиме за ходом процесу: «Адже є припущення, що вже «порєшалі» і все буде вирішено на одному засіданні. Тобто завтра матимемо рішення суду на користь пані Котик за один день», - як вказує автор.

Прес-служба Чаплинського районного суду Херсонської області, виходячи зі змісту викладеної інформації, вважає за необхідне зазначити наступне.

По-першедо Чаплинського районного суду Херсонської області 06 квітня 2020 року надійшла позовна заява Котик Ірини Іванівни до Чаплинської селищної ради про визнання права на приватизацію квартири. Відповідно до автоматизованого розподілу справ в автоматизованій системі документообігу суду головуючим у справі суддею обрано Березнікова О.В. Згідно ухвали судді від 10.04.2020 р. позовну заяву прийнято до розгляду та призначено підготовче судове засідання по справі на 12 травня 2020 року о 09 годині 00 хвилин.

По-друге, щодо зауваження Володимира Косюка, викладеного у його пості, з приводу того, що «вже «порєшалі і все буде вирішено на одному засіданні. Тобто завтра матимемо рішення суду на користь пані Котик за один день», необхідно вказати, що наразі судова справа перебуває на стадії судового розгляду, оскільки відповідно до ухвали суду від 12.05.2020 р. підготовче провадження у справі закрито та призначено судовий розгляд по суті на 27 травня 2020 року о 10 годині 30 хвилин. Окрім цього, такі висловлювання автора з приводу результатів розгляду даної судової справи суд розцінює як зневагу до судової гілки влади та зневажливе ставлення до системи правосуддя як в цілому, та є втручанням у процесуальну діяльність судді, зокрема.

По-третє, враховуючи наведені вище обставини, з метою недопущення упередженого ставлення громадськості до розгляду Чаплинським районним судом справи за позовом Котик І.І. про приватизацію нею службової квартири та необхідністю вжиття заходів, передбачених чиним законодавством щодо втручання у діяльність суду, в результаті оприлюднених припущень Косюка Володимира, наведених вище, головуючий у справі суддя звернувся до  Генерального прокурора України та Вищої ради правосуддя із заявою про вчинення злочину, передбаченого статтею 376 КК України.

На підставі викладеного, прес-служба Чаплинського районного суду Херсонської області звертає увагу усіх, хто стежить за рухом вищезазначеної  цивільної справи на неприпустимість використання у засобах масової інформації, в тому числі у мережі інтернет, не перевірених фактів та доводів щодо руху справ усіх категорій, які перебувають у провадженні суду. Більше того, наголошуємо на тому, що прес-служба суду зацікавлена у тому, щоб відвідувачі суду та пересічні громадяни отримували об'єктивну, неупереджену та достовірну інформацію про розгляд судових справ, які перебувають у провадженні Чаплинського районного суду, у зв'язку з чим рекомендуємо представникам ЗМІ утриматися від надання суспільству недостовірних, викривлених чи суперечливих даних, висвітлювати лише перевірену та достовірну інформацію.

За повідомленням прес-служби суду