Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники Служби судової охорони взяли під свою охорону судові установи на Буковині та Одещині

14 травня 2020, 15:51

Упродовж цього тижня співробітники Служби взяли під свою охорону судові установи на Буковині та Одещині.

Так, сьогодні, 14 травня, співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області заступили на охорону Глибоцького районного суду.

Зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію на Буковині, взяття під охорону цієї судової установи співробітниками Служби відбулося без зайвих урочистостей.

Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області полковник Служби судової охорони Олександр Драгус проінструктував співробітників, які заступили на службу, щодо забезпечення високого рівня безпеки та підтримання належного громадського порядку в суді. Він також наголосив підлеглим на ввічливому ставленні до суддів, працівників та відвідувачів суду, дотриманні заходів безпеки під час карантину, зокрема проведенні температурного скринінгу відвідувачів судової установи, недопущенні до неї осіб із наявними ознаками ГРВІ.

Наразі під охороною Служби судової охорони вже перебувають 9 органів та установ системи правосуддя  Чернівецької області.

Днями під охорону Територіального управління Служби судової охорону у Одеській області перейшов 14-й об’єкт системи правосуддя області – Одеський окружний адміністративний суд. 

Голова суду Олег Глуханчук привітав співробітників Служби судової охорони й зауважив, що робота Служби має бути спрямована насамперед на захист громадян, створення сприятливих умов для безпечного проведення судових засідань та перебування відвідувачів у приміщенні суду.

 Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області полковник Служби судової охорони Петро Талпа вручив керівництву суду символічний знак Служби на підтвердження того, що відтепер судді, працівники апарату суду та усі учасники судового процесу перебуватимуть у повній безпеці.

Загалом під охороною Служби судової охорони вже перебувають 245 об’єктів судової влади у 18 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в судових установах на службу заступає понад 800 співробітників Служби судової охорони.  

 

За повідомленням прес-служби ССО