Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав винним вінничанина, який намагався дати хабар працівнику поліції

06 травня 2020, 17:57

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винним 49 – річного чоловіка, який пропонував працівнику правоохоронних органів хабар в розмірі 300 доларів США.

Під час судового розгляду було встановлено, що влітку 2019 року вночі працівники поліції в ході патрулювання на проспекті Космонавтів, що у місті Вінниця зупинили підозрілого чоловіка, який їхав на велосипеді. Після встановлення особи, поліцейські провели поверхневу перевірку та виявили в його рюкзаку викрутку, розвідний ключ, електрошокер з ліхтариком, балаклаву, 2 пари матерчатих рукавичок та лом. За уникнення розголосу серед працівників поліції щодо знахідки в його наплічнику чоловік запропонував працівнику поліції грошові кошти в розмірі 300 доларів США.

В судовому засіданні обвинувачений визнав повністю свою вину в інкримінованому йому злочині та пояснив, що речі, які були у рюкзаку він використовував як інструменти для ремонту. Але не зважаючи на це, щоб запобігти розголосу серед працівників поліції про його перевірку та виявлення у нього вищевказаного, обвинувачений запропонував хабар.

У судовому засіданні чоловік  у вчиненому щиро каявся та просив суд суворо його не карати, оскільки на його утримані перебувають троє неповнолітніх дітей.

При обрані виду та міри покарання обвинуваченому, суд врахував те, що чоловік раніше не судимий, вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, щиро розкаявся, за місцем проживання характеризується позитивно, має на утриманні троє неповнолітніх дітей. Тому суд дійшов висновку, що покарання у виді штрафу буде необхідним та достатнім для запобігання вчинення ним нових злочинів.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд  визнав винним  49 –річного чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 369 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 8500 тисяч гривень. Також, суд залишив без змін раніше обраний  обвинуваченому запобіжний захід у виді домашнього арешту до набрання вироку законної сили.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Довідково: частина перша статті 369 Кримінального кодексу України - пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

За повідомленням прес-служби суду