Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовця Сумської міської ради відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід

06 травня 2020, 16:48

6 травня 2020 року посадовцю Сумської міської ради, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 7,5 тисяч гривень (частина третя статті 368 Кримінального кодексу України), обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Водночас на підозрюваного покладено ряд обов’язків строком до 6 липня 2020 року:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
  • не відлучатися із м. Суми без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідком

За даними слідства, вказаний посадовець вимагав від співробітника гаражного кооперативу 10 тисяч гривень за погодження і виготовлення дозвільних документів на вирубку насаджень на земельній ділянці в межах міста Сум.

При розгляді клопотання Зарічний районний суд міста Сум, з огляду на те, що органами досудового розслідування не встановлено усіх обставин правопорушення, вважав доведеним існування на даний час ризику того, що підозрюваний може впливати на осіб, з якими разом працює, та які можуть допитуватись як свідки.

В той же час, жодних доказів на підтвердження того, що підозрюваний має можливість чи наміри впливати на експерта для затягування проведення експертиз і отримання експертних висновків, - слідчому судді не надано.

Судом також враховано дані про особу підозрюваного (що він є не судимою особою, має дружину, сина студента, з якими разом проживає та яких фактично утримує, а також батька похилого віку, який в силу віку потребує періодичної допомоги та догляду). Тобто ризик, що підозрюваний  може переховуватися від органів досудового розслідування та суду є мінімальним.  

Цього ж дня ухвалою суду чоловіка відсторонено від займаної посади до 06 липня 2020 року. Оскільки продовжуючи перебувати на посаді, підозрюваний може незаконними засобами впливати на свідків у даному кримінальному провадженні.

Слідчий суддя Клімашевська І.В.

За повідомленням прес-служби суду