Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові Вищого господарського суду України

06 травня 2020, 13:54

Сьогодні, 6 травня, колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги підозрюваного, колишнього голови Вищого господарського суду України (2010 – 2014 роки), та його захисника на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 12.09.2019, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами розгляду поданих апеляційних скарг суд залишив їх без задоволення, а рішення слідчого судді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без змін.

Зараз підозрюваний перебуває поза межами України, після його затримання і не пізніше ніж через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження буде розглянуто питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на інший запобіжний захід.

Дане рішення набрало законної сили з моменту проголошення, є остаточним та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.
_____________________
Нагадуємо, що 12.02.2020 Апеляційна палата залишила під арештом 143 об’єкти нерухомості, яке слідство пов’язує з підозрюваним. Усі заарештовані об’єкти нерухомості знаходяться у Києві та Київській області, право власності на арештоване майно зареєстроване за 27 фізичними та 2 юридичними особами, за версією слідства, наближеними до підозрюваного.

За повідомленням прес-служби суду