Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кропивницький апеляційний суд залишив під вартою двох підозрюваних у вчиненні розбою, незаконному позбавленні волі та викраденні людини

05 травня 2020, 16:52

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвали слідчого судді районного суду від 24 квітня 2020 року, якими задоволено клопотання слідчого  та застосовано до підозрюваних громадянина Б. та громадянина К.  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Вказані особи підозрюються у вчиненні незаконного позбавлення волі та викраденні людини, вчиненого з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням зброї, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України; нападу з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаного з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, спрямованого на заволодіння майном у особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України.

В апеляційній скарзі захисник просив скасувати ухвали слідчого судді та застосувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Судовий розгляд відбувся в режимі відеоконференції з Кропивницьким слідчим ізолятором.

За результатом апеляційного розгляду колегія суддів постановила:

Апеляційні скарги сторони захисту - залишити без задоволення, а ухвали слідчого судді районного суду про застосування підозрюваному Б. та підозрюваному  К.  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів - без змін.

Разом з тим, відповідно до частини шостої статті 206 КПК України колегія суддів відреагувала на звернення підозрюваних про застосування до них фізичного та психологічного насильства в умовах слідчого ізолятора, та постановила зобов’язати посадових осіб Кропивницького слідчого ізолятору забезпечити невідкладне проведення судово-медичного обстеження підозрюваних  та вжити всіх необхідних заходів для забезпечення їхньої безпеки.

Доручити уповноваженим працівникам територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаївські області провести перевірку фактів застосування фізичного та психічного насильства відносно підозрюваних.

Ухвали Кропивницького апеляційного суду є остаточними та оскарженню в касаційному порядку не підлягають.

З повним текстом ухвал від 4 травня 2020 року можливо ознайомитися після його виготовлення та внесення у ЄДРСР за єдиним унікальним номером № 404/2170/20.

За повідомленням прес-служби суду