Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З початку року співробітники Служби судової охорони не допустили пронесення до установ судової влади понад 13 тисяч заборонених предметів

05 травня 2020, 16:25

У квітні цього року співробітники Служби судової охорони попередили пронесення до установ системи правосуддя 2070 заборонених предметів.

Як повідомили в управлінні забезпечення безпеки учасників судового процесу центрального органу управління Служби судової охорони, це майже на 1,5 тисячі предметів менше, ніж було зафіксовано в березні цього року. Безумовно, таке зменшення кількості недопущених до пронесення заборонених предметів пов’язане зі зменшенням кількості відвідувачів органів Феміди у зв’язку з карантинними заходами.

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагаються пройти до судових установ, становлять: ножі – 717 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 414 од., набої – 738 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовою кулею, – 154 од. Також у квітні не допустили пронесення до органів судової влади 163 од. травматичної зброї та 13 од. вогнепальної зброї.

Так, 28 квітня співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області виявили в сумці чоловіка, який намагався потрапити до Личаківського районного суду міста Львова, мисливський карабін АКМС-МР калібру 7,62 мм. Чоловік мав офіційний дозвіл на зберігання карабіну, але дати зрозумілу відповідь, навіщо він ішов до суду з ним, не зміг. На час перебування в суді зброю було залишено в камері схову речей відвідувачів судової установи.

Загалом із початку 2020 року співробітники Служби судової охорони не дозволили пронесення до установ системи правосуддя 13,2 тисяч заборонених предметів.

Служба судової охорони нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів із гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

За повідомленням прес-служби ССО