Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

120 годин суспільно корисних робіт за несплату аліментів

05 травня 2020, 16:20

4 травня 2020 року суддя Біляївського районного суду Одеської області, розглянувши матеріали, які надійшли від Біляївського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Одеській області, визнав громадянина Д. винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несплата аліментів на утримання дитини, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред`явлення виконавчого документа до примусового виконання) та піддав його адміністративному стягненню у вигляді 120 годин суспільно корисних робіт.

Довідково: як встановлено судом, громадянин Д. не сплачує аліменти на утримання дитини згідно рішення Біляївського районного суду Одеської області що призвело до виникнення заборгованості сукупний розмір якої перевищив суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

В судовому засіданні громадяин Д. свою провину у вчиненні вказаного правопорушення не визнав, та зазначив, що із стягувачем, в нього була домовленість, що він не буде сплачувати аліменти на дитину, тому він їх не сплачував. Стягувач надала суду пояснення, в яких зазначила, що в неї не було ніяких домовленості з останнім.

За повідомленням прес-служби суду