Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівництво Служби судової охорони та представники адвокатської спільноти визначили спільні заходи, що унеможливлять у майбутньому конфліктні ситуації

05 травня 2020, 09:29

У Києві відбулася зустріч керівництва Служби судової охорони й  Територіального управління Служби у м. Києві та Київській області з представниками адвокатської спільноти міста Києва та Всеукраїнської профспілки адвокатів України.

Зустріч було присвячено розгляду проблемних питань, які останнім часом поставали між співробітниками Служби судової охорони та адвокатами, зокрема й під час їх пропуску до судових установ.

Як зазначив заступник Голови Служби судової охорони (зі служби) полковник Служби судової охорони Юрій Зернов, новостворена Служба в питаннях забезпечення належного рівня безпеки судових установ готова взаємодіяти з абсолютно всіма учасниками судових процесів, зокрема  з адвокатською спільнотою.

Водночас Голова Ради адвокатів міста Києва Петро Рябенко зазначив, що ця зустріч має на меті виробити спільний механізм швидкого й ефективного вирішення проблемних ситуацій, що виникають між співробітниками Служби судової охорони та адвокатами.

Голова Всеукраїнської профспілки адвокатів України Надія Корінна наголосила на необхідності проведення спільних семінарів та інших заходів для адвокатів і співробітників Служби судової охорони, які сприятимуть уникненню більшості конфліктних ситуацій у майбутньому.

Під час зустрічі її учасники детально розглянули низку випадків, коли виникали непорозуміння і проблемні ситуації між співробітниками Служби судової охорони та адвокатами. Насамперед, і нещодавній випадок, що стався в Печерському районному суді міста Києва за участі адвоката, стосовно спроби пронесення до цієї судової установи предмета, схожого на вибухонебезпечний. Внаслідок перевірки, зокрема  після проведення експертизи фахівцями вибухотехнічної служби, даний предмет не був визнаний таким, а вказані обставини не знайшли свого підтвердження.

За підсумками наради керівництво Служби судової охорони та представники адвокатської спільноти вирішили створити канал спільної комунікації для оперативного розв’язання проблемних питань у разі їх виникнення. Також було вирішено розробити та підписати спільний Меморандум про співпрацю між Територіальним управлінням Служби судової охорони у м. Києві та Київській області й Радою адвокатів міста Києва. Крім того, учасники зустрічі узгодили питання участі в спільних навчальних семінарах для адвокатів та співробітників Служби судової охорони.

Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар за результатами цієї зустрічі привітав налагодження плідного діалогу між Службою та адвокатською спільнотою.

- Ми налагоджуємо тісний зв’язок з адвокатами, і всі проблемні питання, які можуть поставати, будемо вирішувати оперативно через створені канали комунікації, - зазначив Валерій Бондар.  

    

За повідомленням прес-служби ССО