Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у торгівлі немовлям

27 квітня 2020, 12:42

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду  ухвалив обрати запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту породіллі, яка хотіла позбутися новонародженої дитини, та жінці, яка хотіла її забрати незаконним шляхом.

Як ми вже повідомляли, вручено підозру в торгівлі немовлям, розпочато кримінальне  провадження та обрано запобіжний захід  в. о. директора з медичного обслуговування населення КП «Хмельницький міський перинатальний центр», яка розпорядилася, на думку слідства, підробити відповідні документи.

Усіх трьох підозрюють у  вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті15 (замах на злочин), частиною третьою статті 149 (торгівля людьми), частиною четвертою статті 358(підроблення документів), частиною пятою статті 27 (види співучасників), частиною першою статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Підозрювані відбуватимуть домашній арешт до 19 червня 2020 року за місцем проживання, мати дитини - в Києві, а та, котра хотіла дитиною заволодіти, - у Вінниці.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду