Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Вінницького міського суду надійшло 79 адмінматеріалів за порушення карантинних обмежень

21 квітня 2020, 18:03

Станом на 21 квітня 2020 року до Вінницького міського суду Вінницької надійшло 79 адміністративних матеріалів, складених співробітниками поліції, за порушення правил карантину.
Зокрема, суд визнав винними двох водіїв маршрутного таксі, які здійснювали перевезення пасажирів з порушенням встановленої кількості осіб (44-3 КУпАП). За вчинення адміністративного правопорушення, суд стягнув з кожного по 17 тисяч гривень штрафу. Також, суд визнав винною жінку-підприємця, яка не припинила роботу магазину. Під час розгляду суд врахував те, що жінка здійснювала реалізацію товару, в тому числі побутової хімії, що законом не заборонено, раніше не притягувалась до адмінвідповідальності та свою винну визнала й щиро розкаялась. Зважаючи на це, суд звільнив її від адміністративної відповідальності, за малозначністю, та обмежився усним зауваженням.
Провадження ще у чотирьох справах про притягнення до адміністративної відповідальності осіб за частиною першою статті 44-3 КУпАП закрито у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

14 адміністративних матеріалів повернуто поліції для доопрацювання через неналежне оформлення протоколів.
Інші адмінматеріали (за статтею 44-3 КУпАП), перебувають в провадженні суду та призначені до розгляду.

Нагадуємо, що Законом України № 530-ІХ від 17 березня 2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» Кодекс України про адміністративні правопорушення України доповнено статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей», відповідно до якої порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами карається накладенням штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 гривень) і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 - 170 000 гривень).

Довідково: стаття 22 КУпАП можливість звільнення від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення – при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням.

 

За повідомленням прес-служби суду