Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше 20 тис. гривень доведеться сплатити водію за повторне керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння

21 квітня 2020, 17:25

Під час патрулювання на одній з вулиць міста Черкаси поліцейськими зупинено транспортний засіб, в якому виявлено кермувальника з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

9 квітня 2020 року Придніпровським районним судом м. Черкаси остаточно надано правову оцінку діям правопорушника.

Так, судом встановлено, що водій керував автомобілем «DAEWOO LANOS» в м. Черкаси з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння, у визначеному законом порядку, він відмовився у присутності двох свідків.

Варто зазначити, що правопорушник протягом року вже притягувався до адміністративної відповідальності за перебування за кермом в стані алкогольного сп’яніння, проте належних висновків не зробив. 

Зібраними по справі доказами підтверджено вину водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 130 КУпАП та накладено штраф у сумі 20 400 (двадцять тисяч чотириста) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки, стягненням судового збору на користь держави в сумі 420,40 грн.

Детальніше із текстом судового рішення у справі № 712/1763/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду