Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше 328 тис. грн. сплатить роботодавець працівнику через затримку розрахунку при його звільненні

16 квітня 2020, 17:25

Придніпровський районний суд міста Черкаси захистив порушене право працівника на отримання належних виплат при звільненні, які він не міг отримати протягом 222 днів після припинення трудових відносин із роботодавцем.

Так, відповідно до наказу роботодавця, працівника звільнено із займаної посади в грудні 2018 року згідно з  пунктом 1 статті 36 КЗпП України (за угодою сторін).

У день звільнення розрахунок з працівником проведено не було, остаточно він відбувся лише в листопаді 2019 року. Період затримки виплати належних платежів становив 222 дні (враховуючи п’ятиденний робочий тиждень).

Вказані вище обставини відповідач не заперечував, про що свідчить видана ним довідка.

Суд, дослідивши матеріали справи, встановив факти та відповідні їм правовідносини, що регулюються трудовим законодавством.

Відповідно до статті 47 КЗпП України, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, передбачені статті 116 КЗпП України (у день звільнення), однак він цього не зробив.

Відтак, суд вирішив стягнути з роботодавця на користь колишнього працівника середній заробіток за час затримки розрахунку в сумі 328 608.84 грн. з відрахуванням, при виплаті, всіх обов’язкових податків та платежів, а також судовий збір в розмірі 3286.09 грн.

Наразі судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше з судовим рішенням у справі № 711/472/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду