Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За побиття рідного брата житель Шепетівщини сплатить штраф: суд затвердив угоду про їхнє примирення  

16 квітня 2020, 13:30

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про примирення між потерпілим та обвинуваченим у заподіянні умисного легкого тілесного ушкодження, визнав останнього винним в інкримінованій частині 1 статті 125 Кримінального кодексу України та призначив обумовлене покарання – 680 гривень штрафу.

Як встановив суд, цьогоріч 12 березня у селі Шепетівського району між двома братами розгорілася суперечка. 32-річний обвинувачений вдарив кулаком родича в обличчя. Коли той впав, бив ще й ногою, допоки не розборонили очевидці.

У побитого брата медики констатували синці та садна на обличчі і грудній клітині, які відносяться до тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості.

15 квітня 2020 року потерпілий і обвинувачений уклали угоду про примирення.

«Згідно з даною угодою потерпілий та обвинувачений дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій за ч. 1 ст. 125 КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, а також на призначення покарання у виді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 грн», – зазначено у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, до Хмельницького апеляційного суду.

Довідково. Згідно з частиною 3 статті 469 Кримінального процесуального кодексу України, угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

За повідомленням прес-служби суду