Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП визначила порядок розгляду матеріалів щодо призначення кандидатів на посади суддів під час карантину

15 квітня 2020, 15:41

Вища рада правосуддя планує найближчим часом розпочати розгляд матеріалів щодо внесення подань Президентові України про призначення суддів на посади місцевих загальних судів.

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Вища рада правосуддя вирішила проводити засідання у режимі відеоконференцій.

Пунктом 5.24 Регламенту Вищої ради правосуддя (далі – Регламент) визначено, що засідання Ради або Дисциплінарної палати можуть проводитися в режимі відеоконференції за наявності технічної можливості за винятком закритих засідань. Рішення про проведення засідання Ради в режимі відеоконференції приймається Головою Ради (особою, що виконує його обов’язки) з власної ініціативи, за ініціативою члена (членів) Ради, заклопотанням учасника, поданим не пізніше ніж за п’ять днів до засідання.

Для участі у засіданні в режимі відеоконференції учасник повинен попередньо зареєструватися з використанням власного електронного підпису в Системі, визначеній Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим Державною судовою адміністрацією України.

Учасник, що бере участь у засіданні Ради, засіданні Дисциплінарної палати в режимі відеоконференції, зобов’язаний:

- зайти та авторизуватися в Системі за 15 хвилин до часу засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення.

Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису (пункт 5.24.3 Регламенту).

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення реалізації прав, визначених пунктом 10.1 Регламенту,пропонуємо кандидатам на посади суддів  взяти участь у засіданні Ради в режимі відеоконференції та подати відповідне клопотанняпротягом п’яти днів з дня оприлюднення на сайті Вищої ради правосуддя проекту порядку денного відповідного засідання Ради.

Крім того, пропонуємо кандидатам також подати до Ради до 22 квітня 2020 року у формі листа:

- оновлену інформацію щодо своїх біографічних даних, які раніше зазначались в анкетах;

- іншу інформацію, яка змінилась з моменту отримання рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про призначення на посаду судді;

витяг із Закону України «Про Вищу раду правосуддя» і Регламенту Вищої ради правосуддя про права та обов’язки учасника засідання з підписом про ознайомлення.

У разі подання копій документів такі копії мають бути засвідчені відповідно до чинного законодавства.

Для оперативного отримання вказаної інформації просимо надсилати її на електронну адресу Вищої ради правосуддя assistant@hcj.gov.ua, а оригінали документів у паперовому вигляді– на поштову адресу: вул. Студентська, 12–А, м. Київ, 04050.

Документи надсилаються на електронну адресу Вищої ради правосуддя із застосуванням електронного підпису.

У разі неможливості взяти участь у засіданні Вищої ради правосуддя просимо невідкладно повідомити про це на електронну адресу Ради assistant@hcj.gov.ua.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України