Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Небезпечне знайомство у соцмережі: чоловік проведе за ґратами 7 років за залицяння з метою пограбування

15 квітня 2020, 12:30

14 квітня 2020 року колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області завершила розгляд кримінальної справи за обвинуваченням 34-річного криворіжця, обвинуваченого у вчиненні розбою, поєднаного з проникненням у житло (частина третя статті 187 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що обвинувачений на початку березня 2019 року познайомився у соціальній мережі  з 33-річною потерпілою, з якої підтримував дружні стосунки. Обвинувачений дізнався місце мешкання потерпілої, однак остання не запрошувала чоловіка до своєї квартири. В першій декаді травня 2019 року у обвинуваченого виник умисел на пограбування цієї жінки, та він заздалегідь підготував собі маску, у вигляді балаклави, та пневматичний пістолет. Потім чоловік прийшов за місцем мешкання знайомої, постукав у двері, які йому відчинила жінка та відштовхнувши її зайшов у квартиру. Там, він погрожуючи жінці пневматичним пістолетом, вимагав від неї гроші та цінності, а вона злякавшись не стала чинити йому опір. Пройшовши до кімнати, зловмисник заволодів тонометром та мобільним телефоном потерпілої. В час, коли чоловік відволікся, потерпіла вибігла з квартири та побігла по сходах під’їзду. В свою чергу, обвинувачений вибіг за потерпілою до під’їзду та здійснив декілька пострілів з пістолета в її сторону, влучивши останній у плече. Після чого забрав викрадене майно та покинув місце скоєння злочину. Діями обвинуваченого потерпілій завдано легкі тілесні ушкодження та матеріальну шкоду.

Враховуючі повне визнання вини обвинуваченим та обтяжуючу обставину – рецидив злочину, колегія суддів призначила чоловікові покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією його особистого майна.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/5486/19. Вирок суду від 14 квітня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду