Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік сплатить штраф за надання підробленого лікарняного

01 квітня 2020, 15:04

Вироком Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу затверджено угоду, укладену між прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 3 та громадянином Т., обвинуваченим у використанні завідомо підробленого документа (частина четверта статті 358 Кримінального кодексу України).

Як встановлено судом, 27-річний обвинувачений Т. наприкінці 2019 року тиждень був відсутній на робочому місці та задля підтвердження законності такої відсутності, отримав у невстановленої особи лист непрацездатності про перебування на амбулаторному лікуванні в Комунальному підприємстві «Криворізька міська лікарня №2» Дніпропетровської обласної ради». Обвинувачений Т. знаючи, що лист непрацездатності містить неправдиві відомості щодо наявності в нього захворювання та перебування на амбулаторному лікуванні, надав його голові правління цехової профспілкової організації ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат». Підроблення листа непрацездатності було встановлено судовою експертизою, згідно якої більшість реквізитів на бланку листка непрацездатності, включаючи штамп та печатку, створені на кольоровому принтері.

Обвинувачений Т. у судовому засіданні повністю визнав свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні та судом призначено узгоджену між сторонами кримінального провадження міру покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитись в ЄДРСР за номером 212/1495/20.

Вирок суду від 18 березня 2020 року.

 За повідомленням прес-служби суду