Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок дезертиру

31 березня 2020, 15:00

31 березня 2020 року Біляївський районний суд Одеської області визнав громадянина Н. винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною третьою статті 408 Кримінального кодексу України (дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини з метою ухилення від військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) і призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням на 1 рік та поклавши на засудженого обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Довідково: громадянин Н., будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом та проходячи військову службу на посаді стрільця-помічника гранатометника роти охорони військової частини А1325, діючи умисно, з метою назавжди ухилитися від обов’язків військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, о 08:00 04.09.2018 самовільно залишив військову частину А1325, що дислокується в смт. Дачне, Біляївського району, Одеської області та незаконно перебував поза межами військової частини, проводячи свій вільний час на власний розсуд, не пов'язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.

Обвинувачений Н. в судовому засіданні свою вину визнав повністю, при цьому пояснив, що у зв’язку з тим, що військово-медична комісія його не комісувала, з метою ухилення від проходження військової служби він 04.09.2018 поїхав з військової частини до місця проживання де і знаходився, до початку цього року. У скоєному каявся.

       За повідомленням прес-служби суду