Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судове засідання у справі екс-голови ДФСУ перенесено на 27 квітня,- Вищий антикорупційний суд

26 березня 2020, 16:14

Сьогодні, 26 березня, у ВАКС розпочалося чергове судове засідання за обвинуваченням екс-голови та керівника департаменту Державної фіскальної служби України. Проте, засідання перенесли через неявку трьох захисників обвинувачених.

Причина неявки – карантинні заходи у зв’язку із поширенням вірусу COVID-19. Нагадаємо, 25 березня рішенням Кабінету міністрів України загальнонаціональний карантин продовжено до 24 квітня 2020 року.

Про перенесення засідання клопотали обвинувачені та їх захисники. Колегія суддів визнала причину неявки захисників поважною та перенесла розгляд справи на 27 квітня 2020 року на 09:30.

Нагадаємо, колишнього голову ДФСУ обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України та за частиною першою статті  366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Дії керівника департаменту ДФС України кваліфіковано за частиною п'ятою статті 27, частиною другою статті 364 (пособництво у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду