Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді погрожували знищенням належного йому та його родині майна: до ВРП надійшло повідомленням про втручання

20 березня 2020, 15:19

Суддя Менського районного суду Чернігівської області Слісар Андрій Валерійович інформує, що у його провадженні перебувала цивільна справа за позовом про стягнення коштів.

У зв’язку з тим, що позовна заява не відповідала вимогам статей 175 і 177 Цивільного процесуального кодексу України (позовна заява; документи, що додаються до позовної заяви), ухвалою суду від 15 березня 2019 року справу залишено без руху та надано строк позивачу для усунення відповідних недоліків.

Слісар А.В. зазначає, що у встановлений строк позивач недоліки не усунув, тому ухвалою суду позовна заява з додатками була йому повернута.

Вказано, що 11 березня 2020 року до суду надійшов лист адресований судді Чепурко В.О., що не працює з 2015 року, та судді Слісару А.В. від осіб, які не є учасниками вказаної цивільної справи, у якому зокрема вказано, що «при негативному рішенні Ваші будинки будуть покарані і поліція Вам не допоможе».

Суддя Менського районного суду Чернігівської області Слісар А.В. вважає, що вказана заява направлена до суду з метою тиску на нього та містить погрози знищення належного йому та його родині майна, в наслідок чого це викликає у нього побоювання за своє життя та здоров’я та за життя та здоров’я своїх близьких.

Суддя Слісар А.В. звернувся до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора з повідомленням про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя та висловлює прохання вжити відповідних заходів реагування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України