Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомила, що в суді намагалися встановити спеціальну техніку спостереження

16 березня 2020, 11:11

Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Крапівіна Олена Павлівна повідомила, що в ніч з 12 на 13 березня 2020 року невідомі особи проникли до приміщення суду.

Як вказує суддя, вони відімкнули центральні двері приміщення та її службового кабінету з 20:00 до 02:00.  

Охоронець суду вночі викликав суддю Крапівну О.П. та її помічника. Зазначено, що суддя виявила відкриті двері службового кабінету, пошкоджену стіну, зроблені отвори, із зовнішньої сторони кабінету була пошкоджена розподільча зовнішня коробка енергопостачання, оголені дроти.

Зі слів працівників поліції та служби охорони сигналізація суду була знята біля 20:00 12 березня 2020 року, після чого працівники охорони виїхали до приміщення Генічеського районного суду та виявили відчинені двері суду та кабінету судді.

На думку Крапивної О.П. вказані дії свідчать про можливе встановлення в службовому кабінеті спеціальної техніки спостереження та підготовку провокації злочину.

Суддя вважає, що такі дії невідомих осіб мають ознаки впливу на суд, що передбачає відповідальність за статтею 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів), про що суддя повідомляє Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України