Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід підозрюваному у заволодінні продукцією ДП ДГ «Червоний землероб»

12 березня 2020, 09:20

Учора, 11 березня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 500 тис 276 грн підозрюваному у організації злочинної схеми щодо заволодіння с/г продукцією держпідприємства Дослідне господарство «Червоний землероб». Дії підозрюваного кваліфіковано за частиною третьою статті 27 частиною п'ятою статті 191, частиною третьою статті 27 частиною другою статті 15, частиною третьою статті 27 частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України.

На підозрюваного також покладено додаткові обов’язки: прибувати до слідчого чи прокурора за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками в даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон.

Термін дії запобіжного заходу – до 10 квітня 2020 року включно.

За версією слідства, ексдиректор ДП «Червоний землероб» разом із двома керівниками приватних компаній організував злочинну схему, через яку держпідприємство лише у 2016 році втратило зерна на суму щонайменше 7 млн грн. Підозрюваний також намагався заволодіти щонайменше 2 млн грн.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду