Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через завершення строків давності притягнення до відповідальності ВАКС закрив кримінальне провадження за обвинуваченням судді з Харківщини

04 березня 2020, 11:09

15 жовтня 2019 року до Вищого антикорупційного суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням судді Харківської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України. За версією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, суддя обвинувачувався у тому, що не задекларував за 2015 рік користування рухомим та нерухомим майном, яке перебувало у власності інших осіб, загальною вартістю 3,7 мільйонів гривень. Строк давності за вказаною справою закінчився 27 жовтня минулого року, тобто Вищий антикорсуд отримав справу за 11 днів до закінчення строків давності.

До цього, починаючи з 30 жовтня 2018 року, справа за обвинуваченням судді перебувала на розгляді в місцевому суді. Перше судове засідання у цій справі було призначено 18 лютого 2019 року, тобто через три з половиною місяці після надходження. У зазначеній справі було призначено 5 судових засідань, але фактично проведено лише 2. До речі, під час першого судового засідання із тих, що відбулися, вирішувалося питання про застосування відеоконференції, а друге відклалося через те, що відеозв’язок так і не вдалося встановити.

Тобто судовий розгляд справи фактично розпочався лише у Вищому антикорупційному суді, але строки давності сплинули. Тож 27 лютого 2020 року ВАКС закрив кримінальне провадження за обвинуваченням судді у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до відповідальності.

Довідково:

Виходячи з положень статей 12, 49 Кримінального кодексу України, діяння, передбачене статтею 366-1 згаданого Кодексу, є злочином невеликої тяжкості, тому особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло три роки. З повним текстом судового рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Справа № 757/53363/18-к.

 

За повідомленням прес-служби суду