Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3400 грн штрафу сплатить чоловік за жорстоке поводження із власним собакою

03 березня 2020, 14:31

Суддя Теплодарського міського суду Одеської області визнав винним чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого частиною першою статті 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин).

Із матеріалів справи вбачається, що 9 листопада 2019 року в місті Теплодарі громадянин М. завдавав своєму собаці побої, що завдало тварині фізичного болю.

Зазначимо, що в судовому засіданні правопорушник свою вину не визнав.

Попри невизнання своєї вини, вина чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, рапортом старшого інспектора-чергового СРПП № 2 Біляївского відділу поліції та показами свідків. Судом винесена постанова про притягнення власника собаки до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400  (три тисячі чотириста) гривень на користь держави також суд зобов’язав адмінправопорушника сплатити  420 гривень 40 копійок судового збору.

Звернемо увагу, що постанова судді може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення. 

За повідомленням прес-служби суду