Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Білогірський суд ухвалив вирок голові дільничної виборчої комісії, що незаконно себе преміювала

02 березня 2020, 16:41
За вироком суду, обвинувачена, котра на час проведення виборів Президента України (31 березня 2019 року) виконувала обов’язки голови дільничної виборчої комісії ТВО №189, підробила офіційний документ – постанову ДВК «Про виплату одноразової грошової винагороди членам дільничної виборчої комісії». Засідання комісії з цього питання не було, власне, як і самого рішення: жінка внесла у документ свої дані, суму премії, поставила свій підпис і підробила підпис секретаря ДВК – та подала постанову в бухгалтерію окружної виборчої комісії. Таким чином із Державного бюджету незаконно отримала 2500 гривень.

У судовому засіданні обвинувачена вину визнала, підтвердилася вона і письмовими доказами, зокрема, архівними довідками про виплату голові ДВК заробітної плати і 2500 гривень премії, довідкою Держаудитслужби про те, що голова ДВК одноосібно склала і підписала документ про виплату їй одноразової грошової винагороди.

Білогірський районний суд Хмельницької області ухвалив вирок 44-річній жительці села Теофіпольського району, обвинуваченій у підробленні офіційного документу, який видається установою та надає права, з метою його використання підроблювачем (частина перша статті 358 Кримінального кодексу України), у використанні завідомо підробленого документа (частина четверта статті 358 Кримінального кодексу України) та заволодінні чужим майном шляхом обману – шахрайстві (частина перша статті 190 Кримінального кодексу України) – визнав винною за усіма інкримінованими статтями Кримінального кодексу України і остаточно покарав штрафом у розмірі 680 гривень.
 
За повідомленням прес-служби суду