Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок криворіжцю, який намагався підкупити поліцейських

24 лютого 2020, 12:56

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок 34-річному криворіжцю за пропозицію службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, будь-якої дії з використанням наданої їй влади (частина перша статті 369 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що на початку грудня 2019 року громадянин К., знаходячись на вул. Мусоргського в м. Кривому Розі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, чіплявся до патрульних поліцейських, під час виконання ними службових обов’язків. За появу чоловіка у громадському місці в п’яному вигляді, поліцейські прийняли рішення про складання щодо нього протоколу за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Враховуючи стан сп’яніння правопорушника, для складання зазначеного протоколу, його було затримано та доставлено до Покровського відділення поліції. Проте, затриманий, з метою уникнення адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення та усвідомлюючи незаконність своїх дій, запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду в розмірі 3000 гривень, що було зафіксовано нагрудними боді-камерами поліцейських.

У судовому засіданні, обвинувачений повністю визнав вину у вчиненому злочині та щиро розкаявся.

Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді штрафу в розмірі 8500 гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №212/422/20. Вирок суду від 18 лютого 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду