Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув 50 тис. грн. моральної шкоди за розповсюдження недостовірної інформації стосовно народного депутата Ігоря Молотка

21 лютого 2020, 16:13

 

Нагадаємо, що в червні 2019 року був скоєний напад на колишнього міського голову Конотопа Артема Семеніхіна, який висунув свою кандидатуру у народні депутати за 160 округом. Наступного дня у соціальній мережі Facebook членом політичної партії ВО «Свобода» Оленою Сердюк зроблено пост, в якому вона звинуватила народного депутата Ігоря Молотка у причетності до замаху на вбивство. Також звинувачення були оприлюднені і від самого кандидата у народні депутати Артема Семеніхіна. Не погодившись із такими звинуваченнями, у жовтні 2019 року Ігорь Молоток звернувся до суду із позовною заявою про визнання недостовірною і спростування інформації, захист честі, гідності та ділової репутації та стягнення моральної шкоди. Позивач просив суд визнати недостовірною і спростувати інформацію, поширену в соціальній мережі Facebook, де його обвинувачували в замаху на вбивство кандидата у народні депутати України. 

Рішенням Конотопського міськрайонного суду Сумської області від 17.02.2020 позовні вимоги позивача задоволені. Судом визнано недостовірною інформацію та зобов’язано відповідачів спростувати розповсюджену недостовірну інформацію у спосіб, який така інформація була поширена.

Крім того, в рахунок відшкодування моральної шкоди із відповідачів стягнуто п’ятдесят тисяч гривень.

Судове рішення не набрало законної сили.

Дивіться також відеосюжет каналу СТС:

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України