Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через погрози судді з боку громадянина, який назвався помічником народного депутата, порушено кримінальне провадження за ознаками втручання в діяльність судді

21 лютого 2020, 12:36

20 лютого 2020 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Дніпровського районного суду міста Києва Федосєєва Сергія Володимировича про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Як поінформував доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха (на фото), у повідомленні зазначено, що у провадженні судді Дніпровського районного суду міста Києва Федосєєва С.В. перебувала справа стосовно громадянина Й. про адміністративне правопорушення, передбачене частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

У судове засідання із вказаною особою прибув його представник за довіреністю Л.

8 листопада 2019 року під час ознайомлення із матеріалами справи в залі суду представник Л. поводив себе зухвало, акцентував увагу на тому, що він є помічником депутата Верховної Ради України, намагався зайти до особистого кабінету судді, погрожував судді «проблемами» у зв’язку з розглядом зазначеної справи залежно від результатів її розгляду.

Суддя вважає такі дії Л. проявом незаконного впливу, тиску та втручання у його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, просить вжити заходів реагування згідно з вимогами чинного законодавства.

На запит члена Вищої ради правосуддя Прокуратура міста Києва поінформувала, що повідомлення судді надіслане за належністю до Головного управління Національної поліції у місті Києві для перевірки в порядку статті 284 Кримінального процесуального кодексу України.

Головне управління Національної поліції у місті Києві повідомило, що 17 грудня 2019 року за фактами, викладеними у повідомленні судді Федосєєва С.В., слідчим відділом Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України, та розпочато досудове розслідування.

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, вчиненого стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва Федосєєва Сергія Володимировича, у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України