Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в умисному вбивстві

21 лютого 2020, 12:29

Cлідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду задовольнила клопотання слідчого СУ ГУНП в Хмельницькій області про взяття під варту підозрюваного  у вчиненні злочину передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), посилаючись, зокрема на те, що він переховувався від органів досудового розслідування.

В ухвалі суду йдеться про те, що трагедія сталася 10 лютого цього року в Перемишлі Славутського району Хмельницької області. Між двома чоловіками, які розпивали спиртне, раптово виникла гостра суперечка, яка переросла в бійку. Один із чоловіків, бажаючи втекти від іншого вибіг із будинку. Однак той наздогнав його і завдав сильних ударів гострим предметом, ще невстановленим досудовим слідством, в передню частину шиї та в живіт. Потерпілий помер на місці через короткий проміжок часу.

12 лютого постановою слідчого  підозрюваного оголосили в розшук, того ж дня його й затримали. Свою вину у вчиненні особливо тяжкого злочину чоловік визнав повністю та щиро розкаюється.

Санкція частини першої статті 115  Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. Слідство знаходиться на початковій стадії, усі свідки ще невстановлені та не допитані, речові докази не дослідженні.

Строк тримання під вартою підозрюваному суд встановив в межах строку досудового розслідування, до 9 квітня 2020 року.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення.

 

За повідомленням прес-служби суду