Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретарі судів Львівської області здобували навики кризових комунікацій  

20 лютого 2020, 09:18

18 лютого відбувся тренінг для прес-секретарів судів Львівської області на тему: «Кризові комунікації, стратегічні комунікації та кампанії». Представники Восьмого ААС - помічник голови суду Зоряна Поворозник та прес-секретар суду Уляна Уніят - здобували нові знання та навики, а також ділились власним досвідом дій у кризових ситуаціях.

Це заключний, третій із серії тренінгів для прес-секретарів Львівської області, організованих українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи та проведених упродовж жовтня 2019 року – лютого 2020 року. Незмінною тренеркою була Арина Сатовська, директорка ГО «Громада. Лабораторія Соціальних Проектів», експертка із журналістики, стратегічних комунікацій та PR.

Програма комунікаційного тренінгу охоплювала такі питання:

  • що таке «криза» та які можуть бути надзвичайні ситуації у роботі суду;
  • кризові комунікації судової гілки влади, їх розуміння та специфіка;
  • підготовка до криз, які потенційно можуть виникнути у діяльності суду та «паралізувати» його роботу чи загрожувати життю, здоров’ю відвідувачів та працівників суду, громадському порядку тощо;
  • алгоритми дій у разі виникнення криз, реагування з метою виходу з кризи;
  • комунікаційні кампанії для судової влади: можливості судів та інструменти їх реалізації.

Окрему увагу було приділено важливій та актуальній тематиці гендеру і гендерної чутливості судових комунікацій. Людмила Чернявська, координаторка з питань гендерної політики та судового адміністрування українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, поділилася з присутніми прикладами гендерних стереотипів, що існують в українському суспільстві, наголосила на недопустимості неналежного ставлення до особи за ознаками статі та гендеру. Завдяки пані Людмилі, учасниці тренінгу усвідомили можливості, якими володіють представники судів у формуванні правової свідомості людей та вихованні у дусі правової культури щодо рівного ставлення та недискримінації за гендерною ознакою.

Кризові ситуації у роботі суду не завжди можливо передбачити заздалегідь, але варто розробити певні алгоритми дій команди суду у разі виникнення таких ситуацій з метою скоординованості та оперативності для деескалації конфліктів та уникнення негативних наслідків. Підготовка сценаріїв реагування, розподіл ролей у команді та ресурсів сприяє правильній побудові внутрішньої і зовнішньої комунікації суду, готовності вчасно забезпечити безперебійну роботу суду.

Під час виконання практичних завдань, симуляції кризових ситуацій та аналізу конкретних проблемних питань, які можуть виникати у судовій діяльності, учасниці тренінгу ділились власним досвідом і напрацьовували механізми, які можуть стати в нагоді у разі появи різних видів комунікаційних криз.

На завершення тренінгу координатор з питань комунікацій українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Дмитро Шинкарук висловив сподівання, що отримані знання та навики будуть корисними у роботі судів та допоможуть підняти судові комунікації на якісно новий рівень. За результатами участі у тренінгу прес-секретарі отримали сертифікати.

 

Довідково. Серію тренінгів для прес-секретарів Львівської області було проведено упродовж жовтня 2019 року – лютого 2020 року в рамках реалізації комунікаційного компоненту українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.  Перший тренінг відбувся 4 жовтня 2019 року на тему: «Прес-служба з «нуля», комунікаційна стратегія, використання «доступної» мови»Другий комунікаційний тренінг було присвячено темі «Цифрові комунікації/SMM, створення контенту». Детальніше з інформацією про участь прес-секретаря Восьмого ААС у цих тренінгах можна ознайомитися за відповідними посиланнями.

За повідомленням прес-служби суду