Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП розглянула повідомлення судді Львівського окружного адміністративного суду про виявлені факти фальсифікації судових документів

18 лютого 2020, 12:42

На засіданні Вищої ради правосуддя 13 лютого 2020 року розглянуто повідомлення судді Львівського окружного адміністративного суду Сакалоша Володимира Миколайовича про втручання у його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко (на фото) поінформувавщо, як зазначено у повідомленні, 5 листопада 2019 року суддя Львівського окружного адміністративного суду Сакалош В.М. прийняв рішення про задоволення заяви ТзОВ «ТРІ Менеджмент» про перегляд рішення за нововиявленими обставинами в адміністративній справі.

Як зазначає суддя Сакалош В.М., під час розгляду вказаної справи 31 жовтня 2019 року до нього звернувся адвокат М. із заявою про надання інформації, чи приймалося Львівським окружним адміністративним судом судове рішення, зокрема чи виносилася ухвала від 30 вересня 2019 року в іншій справі, на підставі якої було здійснено протиправне рейдерське відчуження майна, чи викликалися до суду сторони, вказані в ухвалі.

До заяви адвокатом було додано роздруківки фотокопій ухвали від 30 вересня 2019 року та супровідного листа від 30 вересня 2019 року.

Суддя Сакалош В.М. повідомив, що, дослідивши форму та зміст наданих адвокатом фотокопій документів, дійшов висновку, що вони не відповідають вимогам до процесуальних документів (зазначено невідповідний номер справи, відсутні штрих-коди тощо). Крім того, у Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутня інформація про справу з відповідним номером. На думку судді Сакалоша В.М., вказане свідчить про фальсифікацію судових документів.

Також із повідомлення  вбачається, у судовому засіданні 5 листопада 2019 року під час розгляду адміністративної справи суддя повідомив сторони, що 30 вересня 2019 року він не проводив судові засідання, жодних скарг не розглядав, справи з відповідним номером у його провадженні не було, надані суду фотокопії документів не виготовляв та не підписував.

Зазначені дії суддя Сакалош В.М. вважає втручанням у його діяльність щодо здійснення правосуддя та просить вжити відповідних заходів реагування.

Під час проведення перевірки на запит члена Вищої ради правосуддя отримано інформацію, що Львівською місцевою прокуратурою № 2 за результатами розгляду звернення судді Львівського окружного адміністративного суду Сакалоша В.М. 3 грудня 2019 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа). Здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Залізничного відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Львівській області. Досудове розслідування триває та перебуває на контролі Львівської місцевої прокуратури № 2.

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 3 грудня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України, за фактами, викладеними у повідомленні судді Львівського окружного адміністративного суду Сакалоша В.М.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України