Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водій за скоєння смертельної ДТП отримав максимальне покарання

14 лютого 2020, 16:28

Черкаський апеляційний суд 13 лютого 2020 року розглянув апеляційну скаргу Миколи Захаренка на вирок Придніпровського районного суду м. Черкаси, яким його визнано винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України, та призначено йому покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки, яке є максимальним покаранням за даний злочин.

Придніпровським районним судом м.Черкаси Миколу Захаренка визнано винним в інкримінованому йому правопорушенні, передбаченому частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що причинило загибель кількох осіб).

Не погоджуючись з вироком суду першої інстанції, підсудний скористався своїм процесуальним правом на оскарження вироку до суду апеляційної інстанції.

Протягом судового засідання Микола Захаренко знову переконував, що не він перебував за кермом автомобіля BMW в той час, як трапилася ДТП. Просив суд про повторне дослідження  результатів експертиз та відео з бодікамер поліцейських, що прибули на місце трагедії.

Нагадаємо, 24 липня  2018 року Микола Захаренко, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем BMW в’їхав у "FIAT DOBLO", який зупинився на «зебрі», внаслідок чого останній здійснив наїзд на жінку з 4-річним хлопчиком, в той час як вони саме переходили дорогу пішохідним переходом. Фатальна ДТП сталася на перехресті вулиць Чорновола та Чайковського в м. Черкаси. Внаслідок отриманих травм мама з дитиною загинули на місці.

Колегією суддів Черкаського апеляційного суду залишено апеляційну скаргу Захаренка М.І. без задоволення, а вирок  Придніпровського районного суду м. Черкаси – без змін. 

За повідомленням прес-служби суду