Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У січні цього року співробітниками Служби судової охорони попереджено 3 326 спроб пронесення до судів заборонених предметів

14 лютого 2020, 16:14

Майже щодня співробітники Служби судової охорони виявляють у відвідувачів судових установ предмети, заборонені до пронесення в будівлі установ системи правосуддя.

Так, у Полтаві за два тижні лютого цього року співробітниками Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області попереджено 27 спроб незаконного пронесення заборонених предметів до установ системи правосуддя. Серед яких газові балончики, холодна та вогнепальна зброя. 

Як зазначив командир підрозділу охорони Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області Андрій Синяговський, співробітники Служби  постійно надають роз’яснення громадянам стосовно порядку пропуску до судових установ.

- На жаль, кількість заборонених для пронесення предметів істотно не зменшується. Найбільше відвідувачів, які намагаються їх пронести, в Октябрському та Київському районних судах Полтави, - повідомив Андрій Синяговський.

За статистикою, у січні цього року співробітниками Служби судової охорони попереджено пронесення громадянами до будівель судів, органів та установ системи правосуддя 3 326 (!) заборонених предметів. Зокрема 7 одиниць вогнепальної зброї, 296 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, 6 одиниць пневматичної зброї, 12 одиниць газової зброї, 58 одиниць травматичної зброї, 1275 ножів, 702 балончики, споряджені речовиною сльозогінної та дратівної дії, 28 електрошокових пристроїв, 1 кастет тощо.

 

За повідомленням прес-служби ССО